Aspekt8

House BN

This villa juxtaposes heavy mass walls that ground the project with highly transparent glazed facades, which open the living spaces to the endless views of the surrounding mountains. The large living spaces provide intimacy by using a palette of warm, tactile natural materials, many sourced from the region.

YEAR

2020

LOCATION

Sandton, South Africa.

CATEGORY

Residential

CREATIVE DIRECTOR

Aspekt8

SHARE PROJECT
  • YEAR : 2020
  • LOCATION : Sandton, South Africa.
  • CATEGORY : Residential
  • CREATIVE DIRECTOR : Aspekt8
  • VISUALIZATION :

This villa juxtaposes heavy mass walls that ground the project with highly transparent glazed facades, which open the living spaces to the endless views of the surrounding mountains. The large living spaces provide intimacy by using a palette of warm, tactile natural materials, many sourced from the region.

Under the cube there are withdrawable soft modules, and inside the cube there is a live tree that is illuminated from the above roof window. This is a place for solitude, meditation and relaxation. Thus, with the help of withdrawable modules, you can create different zones for conversations, board games, and the one who needs to retire can go and have a rest under the tree.

Also, we do not forget about a place for storing clothes. There is a cabinet along one of the walls.

PROJECT INFORMATION

Status: Completed 2017

Site Area: 1 610 m2

Project Area: 423 m2

Project Type: Single Residential

This project is made by Aspekt8.

CONTACT

Let's talk.

Thank you for your interest in collaborating with ASPEKT8, please get in touch for a quotation.

Contact Us
First
Last